Η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ έχει ακόμα μια ευκαιρία να κάνει εμφανίσεις που θα συζητηθούν στη δεύτερη θητεία της ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.
“I Really Don’t Care. Do U?”… Είναι πραγματικά δύσκολο να κατανοήσει τι σκεφτόταν η Μελάνια Τραμπ όταν διάλεξε το Zara παρκά με αυτή τη φράση στην πλάτη για να επισκεφτεί ένα κέντρο ασυνόδευτων παιδιών στα σύνορα με το Μεξικό.
Κάποιοι θεώρησαν ότι απλά δεν έδωσε σημασία στο τι έγραφε αυτό που φορούσε. Άλλοι ότι έστελνε ένα μήνυμα στην αιώνια αντίζηλό της, την κόρη του Donald Trump, Ivanka. Αργότερα, η ίδια δήλωσε σε συνέντευξή της ότι η φράση απευθυνόταν σε όσους την κατακρίνουν.
Σε κάθε περίπτωση, ήταν μια μάλλον άτυχη στυλιστική επιλογή της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ -και σίγουρα όχι η μοναδική.
Αυτά είναι μερικά ακόμα από τα ρούχα της Melania Trump που προκάλεσαν αντιδράσεις:
To σακάκι Dolce & Gabbana στη σύνοδο των G7 στη Σικελία (Μάιος 2017)
Πιθανότατα επέλεξε αυτό το ομολογουμένως υπέροχο σακάκι με τα απλικαρισμένα λουλούδια για να τιμήσει τη χώρα που φιλοξενούσε τη σύνοδο των G7 (και πατρίδα των Dolce & Gabbana). Όμως το γεγονός ότι η λιανική τιμή του άγγιζε τα 51.000 δολάρια (43.100 ευρώ), ποσό που αντιστοιχεί στο μέσο ετήσιο μισθό ενός Αμερικανού, σχολιάστηκε έντονα.
That colonial hat! Let them eat cake Melania! pic.twitter.com/5dYMRxVDCM
— Live Out Loud Media (@LivOutLoudMedia) October 6, 2018
Το αποικιακό καπέλο σε σαφάρι στην Κένυα (Οκτώβριος 2018)
Το είδος του καπέλου που φόρεσε η Melania -και έχουμε ξαναδεί στη Meryl Streap στην ταινία Πέρα από την Αφρική- θεωρείται σύμβολο της αποικιοκρατίας στην Αφρική. Τέτοια καπέλα φορούσαν στα τέλη του 19ου αιώνα οι Ευρωπαίοι πολιτοφύλακες και εξερευνητές. Όταν πάντως ρωτήθηκε ευθέως για αυτή τη στυλιστική επιλογή απάντησε πως θα προτιμούσε ο κόσμος να επικεντρωθεί σε αυτά που κάνει, παρά σε αυτά που φοράει.
Το μιλιτέρ φόρεμα Alexander McQueen στο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (Αύγουστος 2020)
Η επιλογή αυτού του χακί φορέματος σε μιλιτέρ γραμμή στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ δίχασε το κοινό. Κάποιοι δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός ότι το στυλ του φορέματος παρέπεμπε στις στρατιωτικές στολές που φορούσαν οι ναζιστές δικτάτορες, όπως ο Μουσολίνι.